Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit. Topbar pictogram
< Terug naar blog pagina

De 10 voordelen van investeren in een tweede woning

Zorgeloos investeren in een vakantiewoning? We zetten de voordelen op een rij.

1. Stabiele vastgoedmarkt

Nederland staat bekend om haar stabiele politieke en vastgoedklimaat, wat investeerders een gevoel van zekerheid en betrouwbaarheid geeft. Er is sinds lange tijd grote interesse van lange termijn beleggers uit binnen- en buitenland en dit zal zeer waarschijnlijk voorlopig nog worden gehandhaafd. De te behalen rendementen binnen Nederland zijn relatief voorspelbaar, wat ervoor zorgt dat interesse in zowel de Randstad als landelijke gebieden aanhoudt.

 

2. Diversificatie van uw portefeuille

Het bezitten van een vakantiehuis voegt diversificatie toe aan uw investeringsportefeuille, waardoor risico’s worden gespreid wat stabiliteit bevordert.

 

3. Belastingvoordelen

Wij verkopen nieuwbouw recreatiewoningen en daardoor hoeft u geen 10,4% overdrachtsbelasting te betalen. Een gigantisch voordeel!

 

4. Passief inkomen

Genereer extra inkomen door uw vakantiehuis te verhuren, de kosten van het bezit te kunnen dekken en rendement te laten opleveren.

Wij werken samen met professionele verhuurpartijen, zowel met lokale beheerders die een persoonlijke aanpak nastreven als met gevestigde spelers zoals Landal GreenParks. Zo hoeft u zich niet bezig te houden met zaken als administratie, promotie, marketing en beheer.

Onze makelaars staan ter beschikking om de details rondom mogelijke verhuur met u door te nemen.

 

5. Toeristische aantrekkingskracht en schaarste in aanbod

Als populaire toeristische bestemming trekt Nederland jaarlijks miljoenen bezoekers, wat het verhuurpotentieel van een vakantiehuis vergroot. Omdat nieuwe ontwikkelingen complexer worden kan dit op termijn resulteren in schaarste op de vakantiehuizenmarkt.

Beleg nu in de toekomst, wees verzekerd van uw recreatiewoning en profiteer op termijn nog meer van de toenemende vraag naar accommodaties in Nederland.

 

6. Rendement en waardestijging van uw object

Dankzij de stabiele vraag naar vastgoed in Nederland is er potentieel voor waardestijging van uw object, wat bij verkoop kan resulteren in een mooie aanvulling van bijvoorbeeld uw pensioen.

 

7. Genieten van vrije tijd

Naast verhuur biedt een tweede woning de mogelijkheid voor eigen gebruik als vakantieadres, waardoor u geniet van ontspanning en recreatie in een comfortabele en vertrouwde omgeving, wanneer u daar behoefte aan heeft.

Creëer een persoonlijk toevluchtsoord op een toplocatie in Nederland: een tweede thuis om altijd naar terug te keren, om op afstand te werken met uitzicht op het water of de natuur, en om prachtige vakantiemomenten te delen met dierbaren.

 

8. Lokale betrokkenheid en hobby’s uitoefenen

Het bezit van een tweede woning in Nederland kan de mogelijkheid bieden om betrokkenheid bij lokale gemeenschappen te bevorderen. Voor de watersportliefhebber kan dit een droom zijn die uitkomt: een tweede huis bezitten nabij het water, bijvoorbeeld aan het Heegermeer of in het hart van het Friese Merengebied. Zo kunt u bovendien gemakkelijker lid worden van de lokale sportvereniging of een maatschappelijk betrokken functie bekleden waarbij u zich inzet voor uw hobby.

Bent u een vogelspotter of wandelaar? Kies dan voor een project in of nabij een Nationaal Park of natuurgebied zoals in Twente of de Gelderse Achterhoek. Hier zijn ook vele mogelijkheden om met gelijkgestemden in contact te komen en uw passie te delen.

9. Toenemende behoefte naar ‘off-grid’

In een wereld die steeds sneller gaat en waar de druk van het moderne leven toeneemt, groeit de behoefte aan ontsnapping naar een eenvoudiger of off-grid bestaan. Steeds meer mensen verlangen naar rustige plekken, ver weg van de drukte van de steden, waar ze kunnen genieten van de natuur, wellness en ongerepte landschappen.

Of het nu gaat om een tijdelijke ontsnapping of een permanente levensstijl keuze; de groeiende populariteit van ervaringen opdoen en vakantie vieren op rustige plekken getuigt van een diepgeworteld verlangen naar een meer authentieke, verbonden en duurzame manier van leven.

10. Langetermijnvisie

Investeren in een tweede woning in Nederland biedt niet alleen voordelen op korte termijn, maar kan ook een strategische langetermijninvestering zijn die financiële stabiliteit en vermogensgroei op de lange termijn bevordert.

Denk bijvoorbeeld aan de volgende generaties en wat uw investering voor hen kan opleveren. Dat is toekomstgericht handelen!

 

 

Lees verder

Vergunningen

Elk bouwplan krijgt te maken met een vergunningentraject. Er wordt gekeken of uw bouwplan past binnen het bestemmingsplan en daarnaast heeft u te maken met vergunningen die de gemeente moet verlenen, zoals milieuvergunningen. Parc Estate heeft veel ervaring met het vergunningentraject voor recreatief vastgoed. U kunt bij ons terecht voor advies over de mogelijkheden van uw bouwplannen. Daarnaast gaan wij namens u in gesprek met gemeenten, eventuele bezwaarprocedures afhandelen en overleggen met de architect. 

Meer informatie

Sluiten

Exploitatie

Beheer

Een kwalitatief, veilig en waardevast recreatiepark dat professioneel beheerd wordt, ligt beter in de markt en is makkelijker verhuurbaar. Omdat de woningen veelal onder een Vereniging Van Eigenaren vallen, is het opstellen van reglementen met betrekking tot het park en onderhoud een vereiste. Om een park op een hoog niveau te houden betalen de eigenaren hiervoor jaarlijkse parkkosten. 

Juridische structuur

Er zijn verschillende juridische structuren mogelijk om uw belangen als eigenaar te behartigen. Wij zijn op dit gebied altijd up-to-date en adviseren u graag.

Verhuur

Locatie, omvang, doelgroep en sfeer zijn bepalende factoren bij de keuze voor een verhuurder. Er zijn veel organisaties actief in de recreatieve sector, maar welke partij past bij uw project? Een juiste keuze waarborgt de kwaliteit van de gastbeleving en daarmee het rendement van uw bezit. Vraag ons gerust om advies. 

Inrichting

Kies voor het materiaalgebruik, de sfeer en de inrichting die past bij uw doelgroep. Dat draagt bij aan meer verhuur en vaak ook snellere verkoop. Bij de meeste professionele verhuurders is het afnemen van een pakket overigens verplicht.

Meer informatie

Sluiten

Realisatie

Bouw

Geeft de aannemer u de juiste aanneemsom? Heeft de aannemer alle aspecten uit de technische omschrijving meegenomen zodat u niet voor meerwerk komt te staan?

Voordat u een aannemer opdracht geeft om te gaan bouwen, is het belangrijk te weten wát u wilt (en mag) bouwen. Wat is uw doelgroep? Hoe is de marktsituatie? Welke aannemer past het beste bij uw project? Zijn er beperkende factoren waar u rekening mee moet houden? Op al deze punten en meer kunnen wij u begeleiden en adviseren. 

Branding & positionering

Een eigen identiteit maakt een park uniek en onderscheidend van andere parken. Daarnaast speelt ook het bereiken van de juiste doelgroep een rol voor een succesvolle verkoop. Een specifieke doelgroep vraagt om een specifieke branding en positionering. Een stap die nog wel eens wordt overgeslagen, maar het verschil kan maken tussen niet en wel verkopen van de recreatiewoningen. Samen kunnen we een strategie ontwikkelen voor het succesvol in de markt zetten én verkopen van uw project.

Verkoop

Wilt u de grond en/of woningen verkopen? Het netwerk van Parc Estate staat u ter beschikking. Een breed netwerk; van particuliere kopers die willen genieten van een tweede huis, tot grote investeerders. 

Meer informatie

Sluiten

Aanmelden Plus Deal

Annuleren

Contact opnemen

Annuleren

Aanmelden voor nieuwsbrief

Annuleren

Brochure aanvragen

Annuleren